Filmmaraton

Helgen har verkligen gått i filmens tecken. M har köpt en hel del filmer den senaste tiden så det var bara att börja beta av dem. I fredags såg vi "Knowing" med Nicholas Cage, en film som jag har varit sugen på att se. Den handlar om att Cages rollkaraktär får tag i ett papper med siffror, vilka efter lite fnulande visar sig visa katastrofer som har skett och som kommer att ske. Självklart ska nu världen räddas. 3/4 av filmen var riktigt bra och sådär kuslig så att man helst av allt vill gömma sig under täcket. Slutet däremot är bland det värsta jag sett i filmväg. Förmodligen hade manusförfattarna inte tänkt så mycket längre än att det skulle vara en spännande film, slutet kändes förmodligen som ett mindre problem. För hur förklarar man annars att ett rymdskepp dyker upp och tar med sig två barn som ska befolka en ny planet efter att jorden förintats av en solstorm? Ett riktigt kasst slut alltså på en annars bra film. Lite synd.

Två av filmerna visade sig hålla en riktigt hög kvalitet. Den första "The taking of Pelham 123" med John Travolta och Denzel Washington var riktigt bra. Bra skådespelare, bra intrig, spännande upplösing och en trovärdighet som "Knowing" aldrig var i närheten av.

Denzel Washington gav oss mersmak på bra filmer så igår var det dags för "Man on Fire", en actionfilm med kidnappningstema och hämndbegär. Även den filmen var riktigt bra, även om det var en hel del blodiga scener.

Hämnd är underhållande konstaterade vi och satte därför igång helgens fjärde film. Detta var en engelsk film, "Harry Brown", med Michael Cain huvudrollen. Dock var inte filmen i närheten av "Man on fire". Det verkade snarare vara en svenskproducerad film med långa sekvenser där Cain dricker kaffe och tittar ut genom fönstret. Hämndtemat var förvisso en del av handlingen men det kom rätt sent in i filmen och de första 40 minuterna var riktigt långtråkiga. På slutet blev det dock lite mer action men filmen var helt enkelt lite för deprimerande för att det skulle bli underhållande.

I övrigt fyndade jag en vinterjacka på rean. En helt perfekt jacka som dessutom var nedsatt med ca 70 %. Ett riktigt kap med andra ord. Förmodligen innebär detta att det är slut med kylan nu och att jag inte kommer att få användning för den förrän till nästa vinter men det får man nästan räkna med när man köper vintersaker på rean. Om inte annat så har jag ju en sprillans ny jacka till nästa säsong. Prima skinka. Japp japp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0